Pagina's

dinsdag 25 januari 2011

Julejaar - uitleg

Nieuw binnen zijn de mooie Natuurlijke inzichtkaarten van het Julejaar. Ze worden geleverd in een mooi houten kistje. Het zijn 77 kaarten die je elke dag kunt gebruiken of tijdens een feest uit het Julejaar. 
Op de voorkant staat een afbeelding uit de natuur en op de achterkant staat een opwekkende positieve spreuk.

(Uitleg over het Julejaar heb ik gekopiëerd van www.julejaar.nl/)

De natuurlijke tijdsindeling

Het Julejaar is geïnspireerd op de oude matriarchale maankalenders. Het telt 13 maanden van 28 dagen, dat is onze emotionele bio-ritme. Om de 365 dagen vol te maken is er een extra dag: de Juledag op 20 december. Elk jaar is hetzelfde en heeft precies 52 weken + één dag. De naam Julejaar is ontleend aan de Germaanse naam voor het midwinterfeest op 21 december, de dag dat Het Julejaar begint én de dag dat het licht terugkomt. Dit is een hoopgevend moment en voelt als een geschikt begin van een nieuw jaar.De maanden zijn vernoemd naar een godin en god die het verhaal vertellen van de jaarcyclus. Ze hebben ook een thema en een boom die de kwaliteit van die maand tot uitdrukking brengen. Samen vertegenwoordigen zij de kringloop van de natuur en vertellen jou wanneer het de beste tijd voor iets is.
Het jaar is als een cirkel vormgegeven om aan te geven dat tijd cyclisch is, een eeuwige, natuurlijke kringloop. In die cyclus komt elke dag, elke week, elke maand, elk seizoen en elk jaar steeds weer terug. Er is dus een onuitputtelijke voorraad aan tijd – voor iedereen – en geen reden voor stress. Als je in het nu leeft is er meer ruimte voor spontaniteit en zijn. Het Julejaar is geen nieuwe waarheid, maar bedoeld om jou te inspireren om opnieuw naar je tijd en de natuur te kijken.


Uitleg van de indeling van het Julejaar (de cirkel)

RingInhoud / Betekenis
Maancyclus: afnemende maanvolle maanwassende maannieuwe maan
De invloed van de maancyclus op mensen en planten
IJsmaElke maanfase heeft een naam en vooral de volle maan wordt benoemd:*Maan van de langste nacht * IJsmaan *Sneeuwmaan *Maan van de dood *Maan van ontwaken *Grasmaan * Plantmaan *Maan van de Roos *Maan van Weerlicht *Oogstmaan *Jachtmaan *Maan van vallende Bladeren(Bloedmaan) * Boommaan
De maan en de siderische dierenriemDe relatie van de maan met de sterren, de siderische periode van 27,2 dagen met een klimmende en dalende maan, heeft invloed op lichaam en planten.
13Dagen van de huidige Gregoriaanse zonnekalender:
365,241299 dagen (365 / 366 in een schikkeljaar)
sept
Maanden van de Gregoriaanse kalender: Januari (hemelspoort), Februari (reinigen), Maart(mars), April (openen), Mei (lentegodin), Juni (godin Juno), Juli (keizer Julius Caesar), Augustus (keizer Augustus), September (zeven), October (acht), November (negen), December (tien)
Dagen van het Julejaar: de natuurlijke cyclus 13 x 28 + 1 (+ 2 in een schikkeljaar)
De donkerpaarse dagen zijn de zondagen, de rode de jaarfeesten
23Weken van het Julejaar: precies 52 weken + 1 dag, en 4 per maand
Eva
Adam
Maanden van het Julejaar, vernoemd naar een Godin en een God die het thema van de maand vertegenwordigen
LIEFDEThema's van de Maanden, die kwaliteit en thema van dat moment aangeven
Bomen van Het Julejaar, elke maand van Het Julejaar heeft een passende boom, die dat moment in het cyclus belichaamt - net als de Godin en God
JULE8 Jaarfeesten die begin en hoogtepunt van de seizoenen markeren en in verband staan met de dierenriem
Sterrenbeelden, zodiactekens, dierenriem
vuuraardeluchtwater
ramstiertweelingenkreeft
leeuwmaagdweegschaalschorpioen
boogschuttersteenbokwatermanvissen
Jaargetijden: beginnen en eindigen met een jaarfeest en op 15° van een sterrenbeeld: winter - Samhain - schorpioen, lente - Imbolc - waterman, zomer - Beltane - stier, herfst - Lammas - leeuw

Multicultureel kalender!

De kalender is natuurlijk en de feesten vieren de natuur en zijn neutral ten opzichte van religies: alle mensen kunnen deze feesten samen vieren!

maandag 17 januari 2011

Aartsengel Michael

In het vorige stukje heb ik iets verteld over de Orakelkaarten van Aartsengel Michael. Maar wie is hij nou eigenlijk? Ik heb daar een mooi stukje over gevonden op de site van Symbolic Gids www.symbolic.be

Aartsengel Michael

Betekenis: eruit zien als God
Heerst over: Ram, Leeuw en Boogschutter
Regeert over: de zon
Eigenschappen:
  • Doelen bereiken
  • Juridische zaken
  • Huwelijkse zaken
  • Moed
  • Bescherming
Mythen: In oude mythen wordt hij vertegenwoordigd door de zonnegoden als Helios, Apollo, Ra en Lugh. In enkele van de vroegere matriarchale samenlevingen werd de Zon als vrouwelijk beschouwd, een geloof dat overleefde in het Egyptische pantheon met de Zonne/Vuurgodin Sechmet, en in Keltische mythen met de Vuurgodin Bridget.
Als een peersonificatie van de zonne-energie staat de Aartsengel Michael voor de levenskracht. In alle culturen vertegenwoordigt de Zon het scheppende principe, mannelijk, vrouwelijk of allebei.

Uiterlijk: Michaels magische voorstelling is een jonge man die een gouden mantel draagt. Zijn amberkleurige haar valt rond een lang gezicht en zijn rechterhand rust op het glanzende gevest van een gouden zwaard. De algemene indruk van deze magische voorstelling is eer een van de beheerste spirituele kracht.

Energie: De energie van Michael is heftiger en krachtiger (maar tegelijk ook beschermend) dan van de andere Aartsengelen. Als Michael verschijnt en aan het werk gaat, dan gaat de aarde en de mensen door allerlei crises heen.

Michael is de grote schoonmaker op het geestelijke vlak, hij woelt en schudt het leven flink door elkaar.
  • Hij maakt ons meer bewust van de geestelijke wereld.
  • Hij opent het gordijn dat ons zo lang van de geestelijke wereld gescheiden hield van de materiele wereld.
  • Hij legt een sterk verlangen van vrijheid in ons neer.
  • Hij wijst ons de weg naar binnen.
  • Hij brengt ons eroe om ontmoetingen ook tot echte ontmoetingen te maken,
  • Hij helpt ons oud karma los te laten.
  • Hij stuurt ons de nieuwetijdskinderen- en om gevoelig te worden voor zijn werk.
  • Hij bereidt ons voor op de geboorte van de innerlijke christus in ons en op ontmoeting met de kosmische christus.
Mensen kennen in een Michael-periode allerlei breuken in hun leven: huwelijk en vriendschappen lopen stuk en ook tussen ouders en kinderen ontstaat er vaak een verwijdering en afstand. De toename van echtscheiding is een gevolg hiervan. Het is niet alleen maar negatief, maar vooral bedoeld om op eigen benen te leren staan en trouw te blijven aan jezelf, je eigen gevoel en innerlijk weten.

Michael staat voor de macht en is de eerste Engel naast God. Wil je bijstand in het uitoefenen van je macht op deze aarde, roep dan de Aartsengel Michael aan je te helpen.
Michael helpt ons onze schaduwkanten te leren kennen en te accepteren om ons zo naar het Licht te leiden. Zo kan hij ook helpen met het inlossen van karma. Hij laat je zien hoe je bij de materie bent betrokken en helpt met het afsnijden hiervan om zo tot de Eenheid terug te komen. Met zijn kracht maakt hij ons bewust van onze eigen kracht en geeft ons zo moed de uitdagingen in het leven aan te gaan.
Via onze Engel legt Michael in de nacht, tijdens onze slaap, drie verlangens bij ons neer. Het verlangen naar vrijheid, het verlangen naar echte ontmoetingen (van hart tot hart), het verlangen om iets te gaan begrijpen van de samenhang tussen aardse werkelijkheid en de geestelijke wereld.

De Aartsengel Michael kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met:
  • carriere,
  • sport,
  • persoonlijke financien,
  • ambitie
  • bureaucratie,
  • officiele zaken
  • gezondheid van het fysieke lichaam.
Evenals Raphael is hij een genezende Engel. 






Michael, machtige Engel, hoor mij aan
geef mij de moed om elke situatie
het hoofd te bieden.
Laat mij waardig zijn en evenwichtig,
grote Michael, genadige engel,
beschermer van het recht,
help mij om geen onderscheid te maken
en zorg dat ik niet word benadeeld.
Leid mij tot succes
in al het goede dat ik doe
en laat mij uw rechtvaardigheid en genade
over de wereld verspreiden


vrijdag 14 januari 2011

Orakelkaarten - Aartsengel Michael

Om te beginnen een kort stukje over de orakelkaarten 'Aartsengel Michael'.

Voor verdere uitleg zit er een begeleidend boekje bij, deze geeft je stap voor stap aanwijzingen op welke wijze je een juiste, veilige en helende reading kunt doen, voor jezelf of voor een ander.

Aartsengel Michael is een geliefde en krachtige beschermer, en een betrouwbare gids. Hij kent je doel in het leven en geeft je de beste raad voor de te nemen stappen. En net als alle andere engelen respecteert hij je vrije wil.


Deze 44 kaarten met schitterende afbeeldingen doen de boodschappen van Aartsengel Michael goed uitkomen. Je ontvangt antwoorden op de vragen en zaken die je bezighouden. Als je niet weet wat jouw missie of hogere doel in je leven is, kan Aartsengel Michael je helderhied en aanwijzingen hieromtrent geven.

De kaarten zijn verpakt in een mooie box met lade en met een handige wissellijst!



dinsdag 11 januari 2011

Inzichtkaarten/ Orakelkaarten


Orakels worden al eeuwenlang gebruikt om antwoord te krijgen op kleine en grote levensvragen. Inzichtkaarten of Orakelkaarten kunnen daarbij helpen.

Het  principe waarop de inzichtkaarten zijn gebaseerd is dat toeval niet bestaat. Als je een kaart trekt zal de tekst volgens de wet van synchroniciteit op dat moment belangrijk zijn voor jouw bewustwordingsproces.
 
In onze webwinkel hebben we een aantal orakelkaarten van Doreen Virtue. Hieronder volgt een stukje over wie zij is.
Doreen Virtue is een Amerikaanse spiritueel psycholoog en paranormaal begaafd. Ze werkt met Engelen en Elementwezens in haar boeken, praktijk en haar workshops. Ze heeft psychologie gestudeerd en heeft verschillende psychologische klinieken opgericht, die zijn gespecialiseerd in vrouwenzaken.

Zij heeft meer dan twintig boeken over Engelen, chakra's, nieuwetijdskinderen, gezondheid en voeding op haar naam staan, waaronder Gesprekken met Engelen. Doreen Virtue is in Nederland voornamelijk bekend van haar Engelen orakelkaarten.

Engelentherapie is een onconfessionele, spirituele helingmethode die het werken met Beschermengelen en Aartsengelen inhoudt, om op deze manier ieder aspect van het leven te helen en in harmonie te brengen.
Engelentherapie helpt je ook om de goddelijke leiding van onze Schepper en de engelen duidelijker te ontvangen.

Iedereen heeft Beschermengelen, en deze Engelen verrichten Gods wil voor vrede voor ons allemaal. Wanneer we onszelf openstellen voor de boodschappen van de Engelen wordt ons leven veel vrediger.

Meer informatie is te vinden op de website van Doreen Virtue: http://www.angeltherapy.com/

woensdag 5 januari 2011

Gelukkig 2011

Ik wens iedereen een heel goed 2011!
Met veel liefde, geluk en gezondheid!

Een paar leuke sites om het nieuwe jaar goed mee te beginnen:

Zin om positief het nieuwe jaar in te gaan:

Wil je slank en fit het nieuwe jaar in:
http://www.ze.nl/beauty/Slank-en-fit-het-nieuwe-jaar-in/1162/

En 10 tips om je goede voornemens vol te houden:
http://www.zinspiratie.nl/weblog/pivot/entry.php?id=60
                                of
http://alleskanaltijdbeter.blogspot.com/2006/12/10-tips-voor-succesvolle-goede.html