Hier volgt een kort stukje over welke soorten wierook er zijn en hoe deze te gebruiken.
- Wierookstokjes
- Wierookkegeltjes
- Korrelwierook
Wierookstokjes: Van oorsprong komen de wierookstokjes uit India. Nog steeds komt het merendeel daar vandaan. Maar ook uit Japan, China en Tibet. Er zit echter veel verschil in kwaliteit. Doordat er vaak synthetische stoffen aan toe worden gevoegd, wordt de kwaliteit een stuk minder. Je kunt het beste wierook kopen die uit natuurlijke stoffen bestaan.
Gebruik: Ook hier kun je speciale wierookbranders gebruiken. Je hebt de grote branders waar je en stokjes en kegeltjes in kunt branden, maar je hebt ook kleine brandertjes waar je alleen kegeltjes in kunt doen. Steek het uiteinde van het kegeltje aan en blaas de vlam na een paar seconden uit. Soms is nodig om een beetje te wapperen met je handen of met een veer, of te blazen om hem goed te laten gloeien.
Korrelwierook: Deze wierook wordt al honderden jaren op de zelfde ambachterlijke wijze gemaakt. Deze zuivere korrelwierook wordt gemaakt van harsen van bepaalde bomen en struiken, geurende kruiden, specerijen en essentiele olien. De basis ingredienten zijn: Benzoin, Myrrhe en Olibanum.
Elk mengsel bevat verder zijn eigen specifieke toevoegingen.
Elk mengsel bevat verder zijn eigen specifieke toevoegingen.