Pagina's

donderdag 3 februari 2011

Maanstanden

Vandaag begint er weer een nieuwe maanfase en wel de Nieuwe maan.
Bij nieuwe maan is de maan helemaal niet meer te zien. Dit is de fase tussen de afnemende maan en wassende maan in. Na de wassende maan is het volle maan.

Elke maanfase heeft weer een andere invloed op ons leven. Dit komt o.a. door de weerkaatsing van de hoeveelheid zonlicht waaraan we blootgesteld worden en door de invloed van de maan op eb en vloed.


Hieronder een overzicht met de invloeden van elke maanfase.


Nieuwe maan:
(Maan niet meer te zien, soms is een grote zwarte cirkel te zien)
Periode: Nieuwe maan en drie dagen daarna.
Magie voor nieuw begin, liefde, romantiek, gezondheid en werk, persoonlijke groei, zegeningen van nieuwe dingen, healing, werk dat geheim gehouden moet worden, negatief werk, magie om iets verborgen te houden.

Wassende maan:
(Maan wordt steeds voller, maansikkel staat aan de rechterkant)
Periode: Ongeveer 13 dagen tussen nieuwe en volle maan in.
Godin: De Maagd.
Opbouwende magie, inspiratie, liefde, voorspoed, vrijheid, vriendschap, succes en geluk, actie ondernemen, dingen die je hebt laten liggen kunnen nu gedaan worden, aantrekken van geld of liefde.

Volle maan:
Periode: de dag voor volle maan, de dag zelf, de dag na volle maan. Twee dagen ervoor en erna vallen ook nog onder de term 'volle maan'.
Godin: de Moeder.
Magie voor voorspellingen, genezing, verheelijking van de godin en alle magie voor kracht en het vervullen van wensen, beschermende magie, het opnemen van energie in voorwerpen (water, stenen, kristallen).

Afnemende maan:
(Maan wordt steeds minder vol)
Periode: Ongeveer 13 dagen tussen volle en nieuwe maan in.
Godin: De Wijze.
Voor het tegengaan van magie, negatieve krachten, negativiteit en verslaving, goed moment om af te vallen of om te stoppen met roken, loslaten en afstoten.


Geen opmerkingen: