Pagina's

woensdag 22 september 2010

Orang Malu/ Yogiman

De Orang Malu, ook wel bekend als Yogiman. Ik had al verteld dat hij zou huilen om het leed van de aarde, maar dat hij toch gelukkig was omdat hij vrede en geluk in zichzelf gevonden had.
De Orang Malu kun je van meerdere kanten bekijken. Bekijk je hem van de achterkant dan zie je een mensenhart. In Azië is het hart de bron van energie. Plaats je de Orang Malu in tuin of huis, plaats hem dan aan de linkerkant van de ingang met zijn gezicht naar de deur. Alles wat hem dan passeert beïnvloedt hij met zijn positieve kracht. Alle negatieve energieën worden teniet gedaan en iedereen die voorbij komt wordt gereinigd.
Van de zijkant zie je de ongeboren mens (foetus). Deze staat symbool voor nieuw leven, puurheid en reinheid. De Yogiman geeft aan dat het leven in een cirkel verloopt, er is geen begin en geen einde. Een einde betekent een nieuw begin, de hergeboorte.
Van boven gezien zie je zijn in zijn handen gesloten gezicht. De les die de Yogiman ons wil leren is dat door bescheidenheid en kracht, het nieuwe leven altijd herbegint. Kracht moet je in jezelf  zoeken, niet in anderen en niet in de wereld.
Draai je de Yogiman naar je toekeert, zie je als je hem beter bekijkt ook zijn lachende gezicht. Zijn hoofd is zijn neus, de handen zijn de tanden en zijn oren zijn de ogen.
 Als je af en toe je hand op zijn hoofd legt, behoedt hij je voor het kwade en neemt je verlegenheid af.
De Yogiman neemt je zorgen weg en geeft rust.