Pagina's

woensdag 25 mei 2011

Edelstenen hangers

Nieuw in ons assortiment zijn mooie Edelstenen hangers. Om te beginnen hebben we vijf verschillende Edelstenen gekozen. Ze zijn van prachtige kwaliteit en echt een sieraad om te dragen!

Je kunt voorlopig kiezen uit Amethyst kwarts, Aquamarijn, Dendriet Agaat, Topaas blauw en Rozenkwarts. Het is de bedoeling dat we dit in de toekomst gaan uitbreiden, zodat er voor iedereen wel een geschikte steen tussen zit.




Iedere steen heeft zo zijn eigenschappen en geneeskrachtige werking. Meer kun je daar over lezen in deze blog bij 'Edelstenen lijst werking': http://littlespecials.blogspot.com/search/label/Edelstenen%20-%20lijst%20werking

Maar over deze vijf Edelstenen hangers zal ik nog wat informatie vermelden.

Amethyst bevordert (geestelijke en lichamelijke) reiniging, spiritueel inzicht, meditatie en innerlijke rust. De steen heeft een kalmerende werking en vermindert angst, woede en haatgevoelens en verdriet. Het helpt bij het verwerken van verlies en tegenslagen en het doorbreken van blokkades. Daarnaast heeft de steen een positieve invloed op heimwee, hoofdpijn en migraine, ogen, slaapproblemen (zoals nachtmerries), het hormoon- en spijsverteringsstelsel en de huid. Amethyst werkt pijnstillend bij kneuzingen, verwondingen en zwellingen en is een goede hulp wanneer men van verslavingen wil afkomen.
Aquamarijn is een hele spirituele steen met een sterk kalmerende werking (zowel geestelijk als lichamelijk). Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het is een goede steen om te dragen als projecten of persoonlijk zaken afgerond moeten worden want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt voor helderheid van geest als je verward bent, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is bijzonder geschikt om bij je te dragen tijdens meditatie. Het bevordert spirituele groei, mediamieke gaven, intuïtie en helderziendheid. Fysiek helpt de steen bij keelpijn, opgezwollen klieren, schildklierproblemen, brengt balans in het hormoonstelsel en stimuleert groei. Het heeft een gunstige werking op de ogen (bijv. op mensen die bij- of verziend zijn), maag, het gebit en de kaak, en kalmeert overmatige reacties van het immuunsysteem, zoals allergieën (met name hooikoorts) en auto immuunziektes.
Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het stimuleert spirituele en geestelijke groei door aan te zetten tot zelfreflectie en spoort aan even afstand te nemen en alles wat objectiever te bekijken. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen. Agaat beschermt het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Fysiek is agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind) omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Het heeft een positieve invloed op maag, blaas (bij bijvoorbeeld een blaasontsteking), darmen, huid, ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Topaas is een zonnige steen die op een zachte manier ontwikkeling (geestelijk en spiritueel) en zelfverwezelijking stimuleert. De steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken. De steen bevordert empathie, openheid, eerlijkheid, waarheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen (meridianen) in balans en stimuleert artistieke creativiteit. Fysiek brengt de steen de spijsvertering en stofwisseling in evenwicht en versterkt de zenuwen. Het stimuleert verbrandingsprocessen en smaak maar heeft ook een positieve invloed op anorexia.
Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijkheid voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, sexuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.


Geen opmerkingen: