Pagina's

vrijdag 19 november 2010

Dromenvangers - uitleg

Wat zijn dromenvangers?

Door een dromenvanger boven het bed te hangen zou deze, volgens de legende van de Indianen, de `goede` dromen vast houden en de `slechte` dromen weghalen door middel van de eerste zonnestralen. 
Een dromenvanger (ofwel 'Dreamcather') bestaat meestal uit een ring of meerdere ringen met daarin een web, waar de nare dromen worden opgevangen en vastgehouden, waarna ze vernietigd worden door de eerste zonnestralen. Verder bestaat de dromenvanger uit kraaltjes en veertjes waar de goede dromen langs "vallen" op de ontvanger.

Verder heb ik nog een andere uitleg gevonden, maar in principe komen ze op hetzelfde neer.

Volgens de traditie van de Indianen zijn bepaalde dromen bestemd voor specifieke personen en bevatten ze boodschappen die alleen voor hen bedoeld zijn. De dromenvanger kan niet voorkomen dat deze dromen hun bestemming bereiken, deze dromen zullen altijd door het web glippen, zodat de belangrijke boodschappen  & symbolen wel door de dromer ontvangen worden. Nare dromen zweven ongecontroleerd rond en kunnen slapende mensen lastigvallen. Door een dromenvanger op te hangen, vangt deze de nare dromen op, waarna ze vernietigd worden door de eerste zonnestralen. Deze droom kan de dromer niet meer achtervolgen of op zoek gaan naar een andere dromer.
Als een dromenvanger boven het bedje van een baby gehangen wordt, zal deze alle `slechte` dingen zoals nare dromen, boze geesten en ziektes etc. opvangen en vernietigen.

Zelf hebben we nu 3 soorten dromenvangers. Een hele mooie van katoen, en 2 dromenvangers met spiegeltjes en hartjes in de kleuren roze en paars. Binnenkort wordt dit aangevuld met 2 hele mooie dromenvangers met wolvenafbeeldingen.

Geen opmerkingen: